Imatge Carles Ferrando Garcia
Manifestació contra la llei d'educació LOMCE
per Carles Ferrando Garcia - dijous, 7 febrer 2013, 12:11
 

Ahir l'AMPA del centre va organitzar  una tancada per protestar contra el projecte de nova llei d'educació LOMCE. Els motius pels qual quals cal rebutjar aquesta llei són:

  • Proves de revalida estatals: Es reintrodueix la revalida que hi havia en l'època franquista, per etiquetar i classificar l'alumnat no en funció del seu progrés partint del punt de eixida sinó d'un barem únic estatal.
  • Crea itineraris on hi han alumnes que poden quedar atrapats en un carreró sense eixida acadèmica. Aprofundeix en la diferencia entre classes econòmiques.
  • Suposa la fi de l'atenció a la diversitat, implanta un sistema d'aprenentatge memorístic i obre la porta a la privatització de l'ensenyament.
  • Adoctrina en religió equiparant la religió a les assignatures amb carrega forta.
  • Permet la especialització del centres amb plans de qualitat amb més recursos en detriment dels centres més desfavorits que en reben menys. És a dir, aprofundeix en la diferencia dels centres en lloc de anivellar-la. Aquest aspecte en separa clarament del model finlandès que tant es vol imitar.
  • Espanyolitza i afebleix la nostra llengua pròpia doncs la margina al grup de matèries d'especialitat que no tenen carrega horària mínima i tenen un màxim d'hores establert junt a altres matèries com dibuix tècnic, llatí, tecnologia, etc...

Hi ha una manifestació convocada per aquest dissabte a València a la plaça de Sant agustí a les 17:00 us esperem als pares, i alumnes que vulgau vindre a desfensar l'educació pública i de qualitat per als vostres fills.

Us deixe algunes fotos.

Avaluar per a segregar

 

Aprofundir en les diferències de classe

Itineràris amb carrerons sense sortida

Castellanitzar i marginar asignatures específiques