8. Autorun cdrom

Si empres massa videos , o fitxers de só al teu recurs , cap servidor escolar podrà subministrar aquesta informació a 25 ordinadors per treballar amb els alumnes, en aquest cas és molt aconsellable fer un cdrom o dvdrom autoarrancable en linux i windows.

1- Com fer un cdrom autoarrancable per windows:

  • Pas 1: El primer que cal fer és exportar els nostre recurs anant a Fitxer, Exporta, Lloc web, Carpeta autodesplegable.
  • Pas 2: Després si estem en Linux Ubuntu obrim el gedit ( ALT + F2 , escrivim gedit , i premem Executa ), si estem en windows obrim l'Editor de Text ( anem a Inici , Tots els programes, Accessoris ,Editor de Text (=Notepad) ).
  • Pas 3: Creem un fitxer anomenat autorun.inf

A l'interior d'autorun.inf copiem les dues ratlles següents:

[autorun]
open=autorun.bat

Desem aquest fitxer amb aquest extensió dins la carpeta autodesplegable on tenim els recursos.

* Pas 4: Creem un fitxer anomenat autorun.bat

A l'interior d'autorun.bat copiem les tres ratlles següents:

@echo S'està carregant "index.html"...
@start index.html
@exit

2- Com fer el cdrom , a més a més, autoarrancable per linux:

  • Pas 1: Crea amb el gedit a Linux o el NotePad a Windows un fitxer anomenat autorun sense extensió amb el seguent contingut:

#! /bin/sh

firefox index.html

  • Pas 2: Posa aquest fitxer anomenat autorun a la carpeta autodesplegable on tens tots els recursos.
  • Nota: La majoria de distribucions Linux tenen deshabilitat , per seguretat, autorun, si vols que el teu linux execute index.html de forma automàtica, et cal:
    • Modificar /etc/fstab per canviar la línia semblant a "/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0" per aquesta altra "/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,exec 0 0", i , a més a més, també et cal instal·lar autorun.
  • Pas 3: Afegeix una nota diguent que si no s'obre index.html amb el navegador de forma automàtica, en quant s'obriga amb el nautilus el cdrom teclege l'usuari in i amb el ratolí ja podrà premer sobre index.html sense buscar-lo.

3- Gravar el cdrom/dvdrom

Cal copiar tot els fitxers de la carpeta autodesplegable (però no copies la carpeta ) en cdrom o dvdrom amb el teu torrador favorit K3b o GnomeBaker a Linux ( comprova que el sistema d'arxius inclou tant linux com windows) o Nero a windows. Cal comprovar que funciona i no has comés cap errada.

Sota la llicència de GNU Free Documentation License