Lliçons de Roger Frank

Programació amb GvR

Programar un computador en un llenguatge com Python requereix una seqüencia precisa de passos escrits en un llenguatge en el qual els detalls de la sintaxi podrien intimidar a un principiant. Tot ha de ser absolutament correcte, i els errors que apareixen amb el sol fet d'intentar executar el programa són frustrants. Avegades la retroalimentació dels programes inicials es basen en text i són poc interessants, almenys per als humans.

Per a acostumar-se als conceptes de la computació sense embussar-se en la sintaxi d'un llenguatge d'alt nivell com Python, vam començar amb la programació de Guido van Robot. GvR és una eina d'ensenyament que presenta els conceptes de forma visual usant un llenguatge-de-robot que encara que senzill, és poderós i extensible.

Programem a Guido, un robot senzill que viu en un món senzill. Degut al fet que Guido i i el seu món són una simulació visual, podem veure els efectes de les nostres ordres de programació fàcilment. Aquesta activitat es presenta en una sèrie de lliçons o tutorials acompanyats de mini tallers.

Agraïments:

Aquesta sèrie d'exercicis de Guido van Robot va ser escrita per Roger Frank. Els comentaris i suggeriments sobre les lliçons han d'enviar-se a Jeffrey Elkner < jeff AT elkener DOT net>, qui les va adaptar de les originals del Robot Karel de Roger i que les manté actualment.

El llenguatge de programació Guido van Robot descendeix de dos llenguatges pares : El robot Karel i Python. El robot Karel ho va introduir Richard Pattis en el seu llibre El robot Karel: Una introducció afable a l'art de programar amb Pascal, John Wiley & Sons, Inc., 1981. Python és la creació de Guido van Rossum i membres de la comunitat de Python. Pot trobar informació de Python en http://www.python.org

GvR va ser desenvolupat per estudiantes del col·legi Yorktown Hight School en Arlington, VA, sota la guia del seu tutor Steve Howell.

Traducció al català meridional/valencià : Carles Ferrando Garcia. [Softcatalà]

Requeriments de programari:

Aquest tutorial conté vídeos en format ogg/theora , per tal que els pugueu veure us cal tindre Firefox 3.5 o superior, també us cal tindre alguna maquina jre de  java. Alternativament podeu descarregar els vídeos de les lliçons i veure'ls amb el reproductor lliure VLC (videolan) .

Llicenciat sota la GNU Free Documentation License